eu3eu2eu1

U petak je u centru Križevaca pred građanstvom održan Okrugli stol naslovljen „Zdrav život za sve". Klupski projekt Zdrav život za sve živi već gotovo dvije godine u Križevcima. Sretni smo što smo posredstvom projekta potpuno revitalizirali Društveni centar AK Križevci sa suvremenom teretanom i što smo uspjeli organizirati predviđene radionice, unatoč pandemiji. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Atletski klub Križevci, a partneri su Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju-Igre mladih, Udruga s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak" i Grad Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 1.773.800,00 kn, EU sufinanciranje 1.507.730,00 kn. Razdoblje provedbe projekta: svibanj 2020. – svibanj 2022.

Osnovni cilj projekta je ostvaren strukturiranjem Društvenog centra u kojem određene Organizacije civilnog društva provode svoje programe s ciljem razvoja lokalne društvene zajednice. Atletski klub Križevci, Grad Križevci, Udruga „Maslačak" Križevci te Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju - Igre mladih, ujedinili su se u razmatranju lokalnih problema, osmislivši projekt kroz koji su sportske aktivnosti i popratni sadržaji, kao važan element zdravog načina života, dostupne i besplatne djeci i mladima s teškoćama u razvoju, obiteljima slabijeg imovinskog stanja, kao i djeci i mladima iz opće populacije ali i lokalnoj općoj zajednici kako bi se smanjila količina vremena koja nije učinkovita za zdravlje.

Projekt Zdrav život za sve sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine.